Onze missie: Werkplekwijzer wil dat studenten en professionals het beste kunnen halen uit het werken op afstand.

Een goede werkplek vinden buiten kantoor kan een flinke uitdaging zijn. Je loopt tegen problemen aan zoals langzaam internet, oncomfortabele zitplekken of slechte koffie. Wij maken scoreboards en delen ervaringen over werkplekken in jouw omgeving. Hiermee kan jij de beste keuze maken voor een werkplek buiten kantoor.

Wij geloven dat het werken op afstand blijft, zeker na de coronacrisis. Veel professionals kiezen voor werken op afstand omdat het zorgt voor meer flexibiliteit, productiviteit en werkplezier. Werkplekwijzer ondersteunt professionals bij deze ontwikkeling.

Heb jij een fijne werkplek of ben je eigenaar van een werkplek en staat deze nog niet op onze site? Laat het ons weten via [email protected]

Toelichting beoordelingscriteria

⭐ Totale score

De totale score is berekend door de scores van de prijs consumptie, openingstijden en google review bij elkaar op te tellen en door drie te delen. De score voor internetsnelheid is niet meegenomen omdat hier nog relatief weinig datapunten voor beschikbaar zijn.

💶 Prijs consumptie

Deze score weergeeft de prijs voor een medium koffie Americano, uitgedrukt in euro's. Deze prijzen zijn met elkaar vergeleken, wat resulteert in de score per locatie.

🕒 Openingstijden

De score voor de openingstijden is berekend door de totaal geopende uren per week van de locaties tegen elkaar af te zetten.

📊 Google review

De score voor 'Google review' komt voort uit de hoogte en het aantal van de reviews op google en tripadivsor. Hierin wordt er zowel waarde gehecht aan het aantal review als de hoogte van de review. De scores per locatie zijn uiteindelijk met elkaar vergeleken om de hoogte in groene balk te weergeven.

📡 Wifi snelheid

De score voor de wifi snelheid is berekend door de snelheid van een locatie in Mbps te meten en deze tegen elkaar af te zetten.

🚶 Bereikbaarheid

Bereikbaarheid is berekend door het aantal minuten reistijd, lopend of met het OV, vanaf centraal station te berekenen. Deze minutenaantallen zijn met elkaar vergeleken.

💻 Laptopvriendelijk

De score voor laptop vriendelijkheid weergeeft de onderdelen: grote tafels, het aantal stopcontacten, de bezoeklengte en het geluidniveau binnen een enkele locatie.

🛋️ Relaxruimtes

De score voor relax ruimtes geeft aan of relax ruimtes, zoals banken of sofa's, op de locatie wel of niet aanwezig zijn.

🍴 Faciliteiten

De score hiervoor is berekend aan de hand van de aanwezigheid de eetgelegenheden, of er alchohol wordt geschonken, en of de toiletten gratis zijn.

🪑 Aantal plekken

De score voor het aantal plekken is gebasseerd op een inschatting van het totaal aantal plekken op de locatie.

💤 Concentratie plekken

Concentratie plekken betreft plekken waarin er individueel in een afgesloten ruimte kan worden gewerkt. De score hiervoor weergeeft de aanwezigheid van deze plekken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!